fbpx

11 tips på hur du kan affärsutveckla i coronatider

I dessa tider finns vill vi försöka så gott det går att fokusera på vad vi faktiskt kan göra inom företagen – istället för tvärtom. Det gäller att tänka om och tänka framåt. Vad kan vi erbjuda våra gäster just nu? Här kommer 11 tips och förslag på hur du optimerar dina erbjudanden ut mot kund.

1. Se över dina bokningsvillkor! Erbjud gästerna förmånligare boknings- och avbokningsvillkor medan läget ser ut som det gör. Uppmana gästerna att boka om istället för att boka av.

2. Arbetar du med mat? Se över om det finns möjlighet att erbjuda take-away, hemkörning eller andra typer av leveranser.

3. Titta på nya potentiella marknader. För dig som arbetar med internationell marknad kan dina erbjudanden behöva göras om och anpassas till exempelvis den Nordiska marknaden. Behöver du hjälp? Hör av dig!

4. Paketera om! I dessa tider måste vi försöka se framåt, även om läget är oklart. Vad kan du erbjuda på lång och kort sikt som känns tryggt att boka? Kanske kan vi tillsammans ta fram nya paket för ditt företag.

5. Samarbeta och nätverka! Kan du hitta nya samarbetsformer lokalt eller regionalt? Finns det lokala nätverk som du kan engagera dig i? I dessa tider är samarbete viktigare än någonsin.

6. Hemestersatsa! Glöm inte bort hemmamarknaden. Kanske har du ett mysigt boende som du kan hyra ut till lokalbor eller något annat, till exempel en fatbike, som du kan rabattera uthyrningen för till människor boende i Sorsele? 

7. Ta fram ett specialerbjudande. Vad kan du erbjuda dina gäster för att få dem att boka sin resa? Kanske någon form av rabatt, ett fint erbjudande eller rea på en produkt?

8. Sälj per telefon. Testa ringa dina gäster och sälja per telefon om du inte har gjort det tidigare. Passa samtidigt på att informera om det rådande läget och visa att de är viktiga och att du bryr dig.

9. Jobba med annat. Visst finns det alltid de där saker som aldrig annars hinns med? Passa på att göra dem nu. Det kan vara allt från en framtida strategi i sociala medier, uppdateringar av din hemsida eller det där pappersarbetet som ibland hamnar på hög.

10. Vidareutbilda dig eller din personal! Sparbanken Nord har beviljat pengar till Swedish Lapland vilket gör att de kan erbjuda alla ASSL-utbildningar utan kostnad. Här hittar du alla ASSL-utbildningar. Sorsele Lärcentrum har även samlat webbutbildningar här.

11. Se över ditt säljmaterial! Kanske behöver du skapa nya broschyrer eller säljblad inför sommaren? Har du uppdaterade priser och bilder i ditt material? Vi kan hjälpa dig med allt från utformning till nya idéer.

Vill du ha hjälp med något av detta? Hör av dig till therese.lundin@sorsele.se.